U Prizrenu

Pripadnici jedinice za istragu trgovine ljudima u Prizrenu uhapsili su muškarca i dvije djevojke, pod osnovanom sumnjom da su izvršili krivično djelo "omogućavanja prostitucije" i "bavljenje prostitucijom".

Naime, kako je javljeno iz regionalne policije, prije izvjesnog vremena policijski istražitelji ovog direktorijata su primili informaciju vezano za ove osobe za koje se sumnja da se bave ovom nezakonitom djelatnošću, i 28. avgusta 2012. godine su organizirali i realizirali jedan policijski plan gdje je tokom istrage shvaćeno da su osumnjičeni sarađivali međusobno i nudili seksualne usluge u zamjenu za novac različitim osobama u regionu Prizrena.

Vezano za ovaj slučaj pronađeno je dovoljno dokaza da su osumnjičeni izvršili krivično djelo omogućavanja prostitucije i bavljenje prostitucijom.

Svi uhapšeni su državljani Kosova, jedan muškarac i dvije djevojke, H. B. (rođen 1968, muškarac, Albanac, Kosovar), N. K. (rođena 1969, žensko, Albanka, Kosovarka) i H. K. (rođena 1967, žensko, Albanka, Kosovarka).

Istrage i policijska operacija na ovom na slučaju provedena je pod nadzorom i odobrenjem nadliježnog tužitelja, gdje je njegovim odobrenjem uhapšenim licima određen pritvor u trajanju od 48 sati.