U Prizrenu

Nastavljaju se napadi sa jedne i reagovanja sa druge strane na relaciji opštinski odbor LDK u Prizrenu i direktor opštinskog direktoriajta za obrazovanje. Danas su se najprije saopštenjem za javnost obratili ovi prvi tvrdeći da "Zloupotreba službenog položaja u Prizrenu dobiva nepodnošljive razmjere za građane u ovoj opštini. Ekspertska grupa LDK-a u Prizrenu za pitanja u obrazovanju, nedavne akcije lokalnog rukovodstva, smatra igrom s onima koji traže posao u Obrazovanju konkurišući u skladu sa svim propisima konkursa".

U saopštenju se precizira da je "574 kandidata koji su konkurisali za 23 slobodna radna mjesta u prizrenskom obrazovanju, ismijano od strane Direktorijata Obrazovanja koja pod sumnjivim isprikama, dostojnih istrage od strane Tužilaštva, je anulirala konkurs" .

Iz LDK stoga traže da "Direktor obrazovanja u Prizrenu, treba da bude suspendiran i izbačen sa dužnosti zbog neprestanih afera koje idu i do krađe javnog novca u ime narodnih heroja, zbog čega ima i krivičnu prijavu gdje se očekuje da djeluje i pravosuđe!!!"

Uslijedilo je odmah i reagovanje od strane Nexhata Çoçaj, direktora Direktorijata obrazovanja u kojem kaže da je "ogorčen lažnim klevetanjima takozvane grupe pod nazivom 'Grupa stručnjaka LDK' koja reagira na prijevremene javne izjave vezane za obrazovanje u Prizrenu".

U saopštenju se dalje dodaje:

"Direktorijat Obrazovanja je na jasan način putem konkursa objavio da neće biti razmatrani zahtjevi svih kandidata koji konkurišu sa zvanjima i neadekvatnim profilima, a koji nisu u skladu sa Administrativnim uputstvom 13/11 od dana 30.12.2011. godine. Ukoliko mislite da je stav LDK-a da na radna mjesta budu primani samo predavači sa profesionalnim diplomama, onda kako se drugačije mogu nazvati klevete i manipulacije ove grupe stručnjaka. Da se zna Direktor Obrazovanja je podigao optužbu protiv dužnosnika LDK-a koji su ukrali dokumentaciju u ProCredit banku i distribuirali iz kancelarije LDK medijima sa različitim klevetama. Ukoliko želite da govorite o obrazovanju, trebate biti iskreni i prihvatiti činjenicu da je u vaše vrijeme desetine predavača radilo sa profesionalnom spremom u srednjim školama".

"Što se tiče radnih mjesta", tvrdi se dalje u saopštenju, "baš je Direktorijat obrazovanja taj koji je transparentan, objavljujući sva slobodna radna mjesta o kojima su ih izvjestili direktori škola. Ponavljanje konkursa za sva radna mjesta na koja su konkurisali neodgovarajući kandidati nisu skrivena, već su transparentna i za to najbolje znaju građani Opštine Prizren i sami kandidati koji su konkurisali".

Osvrčući se na kraju na grupu za obrazovanje u opstinskom odboru LDK, Çoçaj kaže:
 
"Za javnost trebamo objasniti da ova grupa neprestano dezinformiše i lansira neistine za koje će odgovoarati pred licem pravde, i od organa tražimo da na kraju zaustave špekulacije i da djeluju u skladu sa zakonom i da sve manipulatore i dezinformatore javnosti progoni".