U Rečanima kod Prizrena održana je treća po redu izložba poljoprivrednih proizvoda, etnozanata, rukotvorina, kulturnih, tradicionalnih i nacionalnih vrijednosti. Prisustvovale su Bošnajkinje i Romkinje iz prizrenske i opštine Dragaš, ali i srpkinje i albanke iz susjedne opštine Štrpce.

Bila je to prilika da se izloži i od zaborava otrgne dio tradicionalne nošnje, dio pokućstva koji se koristio na ovim prostorima u proteklom periodu, ali je uslijed modernizacije prestala njihova upotreba. Prikazana je a kasnije i poslužena hrana koja se ovdje koristi. 

Skoro sve prisutne isticale su i priliku za druženje i uspostavlajnje međusobne saradnje. Jedna od njih obećala je i da će naredne godine pozvati i žene iz Podgore kao i mogućnost da se ova manifestacija održi u Ljubiždi, gdje i živi najveći broj Bošnjaka u prizrenskoj opštini.


Sa prošlogodišnje izložbe u Rečanu

Jedinstveni je stav da će se istrajati na ovoj zamilsi i ubuduće, možda, izgradi etnološki muzej gdje bi se čuvala nošnja koja postepeno nestaje, otkupljuju je nakupci za male pare, a onda prodaju i predstavljaju kao tuđu.