Ministar za ekonomiju u Vladi Kosova Ahmet Shala sa saradnicima juče je u Prizrenu svečano otvorio velelepnu zgradu poreske administracije vrijednu million i 200 hiljada eura. Izrazio je nadu da će zaposleni još agilnije raditi na ubiranju poreza, a valsnici firmi imati svoje fiskalane kase. Pohvalio je i dosadašnji rad u ovoj oblasti.


“Postignuti erzultati u ove dve i pol godine ukazuju da je poerska administarcija zajedsno sa carinom ubrala 670 miliona eura više nego u istom periodu predhodnih godina, iako su  takse umanjene za 50 odsto . To govori za povećanom angazovanju zaposlenih, ali i većoj odgovornosti građana za izgardnjom Kosova“, kazao je ministar Shala obećavsi da će on sa svojim uposlenicima i dalje tesno sarađjivati sa sektorom Biznisa
 
“Fiskalizacija kao process koji se sa uspjehom nastavlja na Kosovu biće naš objektiv i tražim od svih vas i od policije da budemo što odgovorniji. Od građana Kosova tražim da tamo gdje fiskalne kase moraju biti traže od zaposlenih da ih imaju”, rekao je ministar Shala posebno nagalsivši da su prošlost kritike o ogranićenom broju licenciranih za fiskalne kase jer je i to pitanje rješeno. 
 
Predsednik Prizrena dr Ramadan Muja zahvalio se ministru Shali za izgradnju velelepnog objekta i na taj način stvaranje boljih uslova zaposlenih u poreskoj administarciji.
 
“Mislim da je prizrenska opština uradila veliki posao izgardnjom ovog objekta. Nadam se da će saradnja opštine i ove institucije i obrnuto biti na željenom nivou, a da će ova saradnj ići u korist povćanja koosvskog konsolidovanog budžeta”, rekao je Muja.
 
Bexhet Haliti, direktor opšte administarcije kazao je da ova admministarcija pretenduje da bude glavna agencija na Kosovu. Usavršili su rad, uveli novu tehnologiju.
 
“U odnosu na predhodnu godinu imamo za 20 miliona povecanje poreza”, istakao je Haliti.