Bez prisustva opozicionih odbornika iz LDK, AAK i LDD u Prizrenu je juče održana nova sjednica SO. Po preporuci ministarstva za lokalnu samoupravu ponovo su izglasane odluke sa predhodne sjednice, a poziciji se pridružio još jedan odbornik tako da je sada odnos 22 prema 19.


Izbor članova za pojedine komitete, savjetodavne komisije za opštinski logo i statut, izbor podpredsjednika Orhana Lopara iz redova turske zajednice, te komisije za intervjuisanje budućih direktora škola, odluka o pobratimljenju sa Osijekom u Hrvatskoj i Hudusasa u Turskoj kao i odluka o progalašenju turskog premijera Redžepa Taipa Erdogana za počasnog građanina Prizrena, pošto on treba uskoro da posjeti Kosovo i grad na Bistrici, samo su neke od odluka usvojenih na ovoj sjednici.
 
Većinu sjednice obilježila je izjava predsjedavajuceg Skupštine Nijazia Krzeziua da više odbornika iz redova opozicije zbog pretnji od strane svojih partijskih  kolega ne sme da prisustvuju sjednicama Skupštine.
 
“Članove Skupštine iz redova opozicije kojima se protivu njihove volje prijeti da budu predstavnici Prizrena ja podržavam i molim da javno daju izjavu i priznaju da su pod pritiskom. Prizren je prošao epohu pretnji, a sada je u demokratiji predsjednika Muje i koaliciji Demokratske partije. Ne sme nikome da se prijeti zbog njegovih riječi i njegove političke volje koje predstavlja ova Skupština“.
 
Upitan da li je lično kontaktirao sa onim odbornicima kojima se prijeti Krzeziu je kazao:
 
 “Da, lično sam kontaktirao, lično sam kontaktirao“.
 
Uprkos svemu predstavnici pozicije pozvali su kolege iz opozicije da uzmu učešće na sjednicama Skupštine i da Prizren nakon, poslije skoro godinu dana, ponovo krene naprijed i nastavi sa progresom.
 
“U ime PDK u ime cijele koalicije pozivam članove Parlamenta, koji iz jednog ili drugog razloga, ne dolaze na sjednicama Skupštine, da dođu i zajedno budemo dio napretka ove zemlje”,  kazao je za govornicom dr Avnim Avdaj, šef poslaničke grupe PDK.
 
Opozicija sa druge strane i ovu sjednicu Skupštine okarakterisala je nezakonitom. Izjavili su da ce se oni i dalje zalagati za demokratiju i tražiti pravdu, a na osnovu važećih zakona koje, po njima, uporno krši predsjednik opštine Prizren Ramadan Muja. Zbog svega toga traže prevremene izbore.
 
Opštinski parlament u Prizrenu broji 41 odbornik. Na stranu pozicije juče je prošao jedan nezavisni kandidat tako da sada koalicija na vlasti broji 22 a opozicija 19 odbornika.