“Uzimajući u obzir da je Ajsela Lula, 24. maja  ove godine dok se vraćala iz Novog Pazara telefonom pozvana da se javi u stanici policije u Ljubiždi, ona je sišla i otišla. Odmah joj je uzeta izjava i uhapšena je. Sve TV stanice Kosova te večeri već su objavile da je ona uhapšena za mito od 10.000 eura, a sutradan i svi kosovske mediji. Ona je sutradan puštena od strane suda” – kaže u izjavi za naš sajt advokat Fatmir Celina.

Po njemu “radi se o slučaju da su Ibrahim Ahmeti i Mehmet Syla sa nekim advokatima izvesnom Haqifu  Bajraktariju prodali neko srpsko zemljiste kod Petrovog sela za iznos od 90 hiljada eura. Zemlje se vodila i vodi na PIK “Progres”. Oni su mu obećali da će kod suda uspjeti da izvade ovo zemljište od 1 hektar jer imaju ovlasćenje od tih Srba. Postupak oko vađenja zemljišta je u toku kod Opštinskog suda. Znači prodali su na sreću.Tava se greje, a riba u vodi”, kaže Celina i posebno naglašava.
 
”Taj navodno oštećeni koji je kupio zemlju za 90 hiljada eura a koja vrijedi mnogo više od toga, dobio je falsifikovani posedovni list na kojem stvarno stoji ime referenta Ajsela Lula. Međutim, na prvoj stranici umjesto PIK Progres napisali su ime Haqif Bajraktari i iz aviona se vidi da je ovo ime dodano, falsifikovano”.
 
Kada je Haqif otišao u katastar da traži novi posjedovni list prije jedne sedmice  “Ajsela je izvadila iz kompjutera i vidjela da se zemljište još uvijek vodi na PIK Progres. Stranci je rekla da mu je taj stari list falcifikat i prijavila slučaj pretpostavljenima. I umjesto da se nagradi, ona je dakle uhapšena. Cilj je očigledan,da joj se namjesti i da napusti to mjesto nekom matrapazu”.

Ovim povodom advokat Celina je Opštinskom javnom tužilaštvu u Prizrenu uputio Urgenciju da se maksimalno ubrza  postupak i što hitnije završi istraga u kojoj se kaže:

“Postupkom i ponašanjem organa gonjenja oko hapšenja i istovremenog objavljivanja u gotovo svim medijima uvrijedljivih i neistinitih članaka u kojima je naša klijentkinja oklevetana i nazvana korupiranom, da je primila mito od 10.000 eura, ugroženo je njeno spokojstvo pa se molite da ne dopustite da sa ovakvim neosonovanim optužbama, selekcijom nekih falsifikovanih posedovnih listova, ugovora, priznanica u činjeničnoj i pravnoj građi koja je sačinjena za krivičnu prijavu, uništi biološka ekzistencija  imenovane i cijele njene porodice,koja je besprekrono radila na poslovima referenta u Katastarskoj kancelariji u Prizrenu oko 30 godina.

Molite se da ne dopustite da pravosuđe i čitav pravosudni sistem pada pred noge nekih osoba koje su uvijek prisutne kod pravosudnih organa koje iako nisu advokati zastupaju stranke sa falsifikovanim ovlašćenjima, nekih advokata koji se bave ovakvim nečasnim poslovima.

Nadam se da ste svijesni kakav je nečuven presedan učinjen sa pritvaranjem i hajkom u gotovo svim kosovskim medijama kojima je uvređena i oklevetana naša klijentkinja sa neistinama, kojima se očigledno vrši pritisak da ona napusti posao a i grad u kojem živi i radi više od 30 godina.

S toga postupak treba maksimalno ubrzati i odmah saslušavati okrivljene, oštećenog i eventualno druga lica u postupku koja su na jedan perfidan način izigrali propise, falsifikovali posedovne listove, sastavljali ugovore, priznanice i vršili nedozvoljene transakcije, a na kraju uspjeli da pokrenu istragu i protiv Ajsele Lula, da bi i ovu oklonost koristili protiv nje radi eventualnog odstranjenja sa posla i na njeno mjesto doveli ljude koji vršljaju po katastru, sudovima i drugim organima”.