Početak radova na izgradnji autoputa Vrbnica – Merdare uliva mnogima nadu da će se zaposliti i raditi makar na kratko, pošto će radovi trajati tri godine. Konkurs je otvoren, a kao po nekom pravilu Bošnajci o tome nisu obavješteni. Evo prilike da se to ispravi.

Hajrulah Hoxha, direktor regionalnog centra za rad i zaposljavanje sa sjedištem u Prizrenu kaže da je ovih dana kod njih počelo popunjavanje zahtjeva za zapošljavanje u amaričko-turskom konzorcijumu Bechtel-Enka.
 
Zainteresovani se mogu javiti i u opštinskim zavodima za zapošljavanje u Dragašu, Orahovcu, Suvoj Reci ili Mamuši ili direktno u privremenom sjedištu u restoranu Univerzum u Vrbnici. Koliko je zainteresovanih neka posvjedoći i podatak da je samo za jedan dan, na berzi rada Bechtel-Enke prijavljeno oko 2.300 onih koji bi radili na autoputu.
 
“Vozači, osobe koje upravljaju teškim mašinama, počevši od kranista do bagerista su najtaraženiji u ovoj fazi rada. Oni koji konkurišu moraju za to da prilože neki dokumenat kojim će doakzati da su stručni za obavljanje tih poslaova”, kaže Hoxha apelujući na sve zainteresovane da ne čekaju nego podnesu dokumenta i konkurišu za neko od radnih mjesta.
 
Među Bošnajcima ima veliki broj stručnjaka iz ove oblasti. Mnogi su radili na sličnim zadacima. Kažu da neznaju za tu mogućnost, ali bi mnogi radili.
 
Na autoputu Vrbnica – Merdare vrijednom 700 miliona eura u naredne tri godine treba da bude zapošljeno oko četiri hiljade radnika.