Ministrica enegretike Justina Shiroka Pula je juče u Zjumu nadomak Prizrena sa svojim suradnicima prisustvovala svečanosti puštanja u radu trafostanice jacine 250 KW ampera.

“Naš cilj je bio da realiziramo i poboljšamo uslove za mještane Zjuma, te im se ovom prilikom zahvaljujem na korektnoj saradnji. Vjerujem da ovo neće biti posljednji projekat sa naše strane, investiraćemo i druge koji su od zajedničkog značaja”, kazala je umeđuostalom ministrica Pula i dodala:
 
“Zjum i mještani Zjuma su vrlo pažljivi kada je u pitanju plaćanje utroška električne energije i ova donacija ide u pravcu poboljšanja njihovih uslova, kazala”, je ministrica energetike Pulaj.
 
Predsjednik SO Prizren Ramadan Muja, koji je također prisustvovao svečanom činu puštanja u rad nove trafostanice, je istako da će mještani Zjuma novim trafoom dobiti kvalitetniju struju i dodao.
 
“I opština je uzela učešće od tri hiljade eura za izgradnju ovoga trafoa. Mi smo presrećni što jedan dio stanovnika Zjuma najzad dobija kvalitetniju struju sa odgovarajucim naponom”

Muja je podsjetio da je opština slične projkete investirala u selima Kushnjin, Ljubiždi, Hasu i u naselju Karashindjedj.

Minsitrica Pulaj je istakla da ce izgradnjom hidroscentrale Žur, slika Republike Kosovo sa električnom energijom u potpunosti izgledati drugačije.
 
“Sigurno da je hidrocentrala Žur jedan projekta koji je je za Vladu Kosova i Ministarstvo za energetiku svrstan među najprioritenije projekte. Vlada je u  završnoj fazi izrade ovoga kapitalnog projketa. Žurimo da za mjesec dana raspišemo konkurs za implementaciju projekta hidrocentrale Žur”, rekla je ministrica Pula.
 
Menadžer KEK-a Arben Gjuka je ovim povodom istakao da se ova kosovsko-energetska kompanija trudi da u svakoj prilici građanima isporući kvalitetnu struju.

“Trudimo se da 24 sati svim potrošačima podignemo kvalitetu usluga ma gdje se oni nalazili”, kazao je menadžer Gjuka.