Imajući u vidu ishod današnjeg glasovanja, 20 za i 16 protiv smjene predsjedavajućeg, mi kao opoziciona grupa u Skupštini opštine Prizren (LDK, AAK, LDD) od danas ne priznajemo Nijazi Kryeziua za predsjedavajućeg Skupštine, i ovim rezultatom glasovanja smatramo ga smenjenim, stoji u saopštenju za medije.

Na sjednici od 41 izabranog člana, bila su prisutna 40 člana Skupštine. Nakon prvog glasanja, od 40 člana prisutnih, 20 je glasalo za smjenu Predsjedavajućeg, 16 su bili protiv i četiri suzdržana člana.

Nakon objave rezultata prvog glasanja od strane Izborne komisije, predsjedavajući Skupštine je jednostrano proglasio završenom vanrednu sjednicu, rekavši da nije bilo potrebnih 21 glasova za smjenu, i da on ostaje legitimni predsjedavajući Skupštine. Nakon ovog proizvoljno djelovanja predsjednika Skupštine, mi članovi opozicione skupine, zatražili smo da se poštuje pravna procedura glasanja, znači da idemo još u dva kruga glasanja. Ali ovo zakonsko pravo opozicionih odbornika, zajamčeno Zakonom o lokalnoj samoupravi i Opštinskim statutom, nije bilo poštovano i predsjedavajući je sjednicu proglasio zatvorenom. Imajući u vidu ova zbivanja, tražimo od Pravne kancelarije Ministarstva lokalne samouprave, da učini pravno Tumačenje glasanja o povjerenju predsjednika Skupštine opštine, g. Nijazi Kryeziua, učinjenom na vanrednoj sjednici dana 19.05.2010, stoji u saopštenju koje potpisuju Haziz Hodaj (LDK), Fatmir Kastrati (AAK) i  Lulzim Kabashi (LDD).