Sh. Makica iz Studenčana je uhapčen jer je pokušao vatrenim oružjem da opljačka filijalu banke  “Western Union “ u Suvoj Reci, tražeći dvije hiljade eura.

Makica je juče  oko 16: 30 časova, otišao u filijalu ove banke izvadio pištolj i uperio prema žrtvi V. T. (ženska osoba), i uz pretnju oružja zatražio 2000 eura.

Žrtva  se nije povinovala pretnji osumnjičenog, i on je pokušao silom da otvori vrata banke, ali nije uspeo. Tada je pomenuta ženska osoba preko mobilnog telefona tražila  pomoć, iako joj je Makica pretio ubistvom, ali nije podlegla strahu.

U trenutku kada je žrtva počela  telefonski razgovor sa policijom, osumnjičeni je napustio “ Western Union “ bez dobijenog novca.

Po dobijanju ove informacije, policijska patrola policijske stanice u Suvoj Reci je izašla na mjestu događaja, i nakon pregleda sigurnosne kamere u prostoriji “Western Uniona“,  uspjela da identifikuje i uhapsi u jednom stanu 100 metara blizu mesta događaja, osumnjičenog Sh. Makicu.

Istražna jedinica tokom kontrole mjesta događaja našla jedan pištolj kojem je izvršeno krivično dijelo, u tom pištolju se nalazio jedan metak kalibra 9 mm. Odlukom Javnog tužioca osumnjičenom je određen pritvor od 48 sati.