U ponedeljak 15. februara odraće se prva konsultativna sjednica novog saziva SO Prizren – potvrdio je ponovo izabrani predsjednik opštine dr Ramadan Muja i ako CIK još nije zvanično saopštio konačne rezultate.

“Mi planiramo, i material je počeo da stiže na adrese novoizabranih odbornika, da svečanu sjednicu održimo u ponedjeljak. Na njoj će najpre odbornici položiti zakletvu a onda i novoizabrani predsjednik . Planiramo na toj sjednici da izaberemo i predsjedavajućeg skupštine” – kaže predsjednik Muja, koji je tu funkciju obavljao i u predhodnom dvogodišnjem mandatu. 
 
I dok su ostale op{tine izabrale nove organe, Prizren kasni na tom planu jer je ovdje iz poznatih razloga bio i treći izborni krug, ali sve službe su radile pa građani to nisu osjetili.
 
Po pravilu prvu sjednicu terba da vodi najstariji član parlamenta, ali za sada se nezna ko je taj, jer nedostaju  podaci.
 
Predsjednik Muja, koji je na minulim izborima dobio najveći broj glasova, potvrdio je da će odmah nakon zakletve odbornici izabrati predsjedavajućeg skupštine, kao najvećeg zakonodaavnog organa opštine pošto će predsjednik, kao i u predhodnom mandatu, biti zauzet izvršnom vlašću.
 
Demokratska partija Kosova (PDK)  još nije zvanično saopštila ko će biti njihov kandidat a u predhodnom mandatu tu funkciju je obavljao Nijazi Krueziu, koji je odbornik i u ovom sazivu.
 
“Za mene kao predsjednika opštine je  sve jedno ko će voditi tu prvu sjednicu, predsjednik opštine ili predsedavajući skupštine. Za mene je najbitnije da idemo napred, da se opština razvija na svim poljima, počevši od ekonomskog “ – zaključio je on ne saopštivši ko će biti njihov kandidat za tu funkciju.
 
U novom skupštinskom sazivu, gdje ima mjesta za njih 41-og, ima odbornika iz 10 političkih subjekata. Po prvi put se pojavila bošnjačka Nova demokratska stranka ( NDS) osvojivši dva mjesta, a ima stranaka koje više nisu u skupštinskom zazivu.
 
Kao što je poznato PDK sa 12 odbornika najbrojnija je u skupštini, slijedi LDK sa 11, ili jednog više nego u predhodnom mandatu, AKR sa 4 i više njih po dva odnosno jednog mandata.
 
 Kako će se sastaviti nova opštinska vlast znaće se nakon konsultacija unutar pobjedničke koalicije.