Predsjednik Demokratske stranke Bošnjaka, i jedan od lidera koliacije VAKAT Džezair Murati,  izrazio je danas nadu nakon sastanka sa ponovo izabranim predsjednikom Prizrena dr Ramadanom Mujom, da će Bošnjaci, koji su dali značajan doprinos njegovoj pobjedi, učestvovati u izgardnji budućih kapitalnih projekata u opštini.

“A to je početak izgardnje autoputa Vrbnica-Priština–Merdare, početak izgardnje hitroelektrane Žur, čija će gardnja trajati oko pet godina. Mi smo pokušavali ovih dana da ukažemo na to da su naši sunarodnici izuzetni stručnjaci u oblasti građevinarstva. Dobili smo obećnja i od našeg gradonačelnika, ali i od vlade da će naši ljudi biti angažovani na ovim poslovima” – kazao je Murati koji je predvodio delegaciju ovog političog subjekta.
 
Predsjednik Muja se zahvalio na doprinosu kolaicije VAKAT na pobjedi na nedjeljnim izborima ocenivši odnose kao veoma stabilne. Kazao je  da je saradnja prije, za vreme, a i sada nakon izbora bila na nivou. Obećao je da će uskoro početi realizacija projekata obećanih u predizbornoj kampanji.