Pljačka u filijali

Javna bezbjednost na Kosovu ugrožena je krivičnim djelima različite prirode, posebno krađe i razbojništva. Ova je prilično uznemirujuća pojava, koja izaziva gubitak i nesigurnost u stanovima, kućama, finansijskim institucijama, automobilima i radnjama, prenosi Gazeta Sinjali.

Nedavno se u ekspozituri "Vala" u Prizrenu dogodila pljačka, gdje je 40-godišnji muškarac, naoružan oštrim predmetom, ušao da izvrši razbojništvo.

Izvori Sinjala iz Tužilaštva javljaju da se radi o osumnjičenom Burimu Laroshiju.

Laroshi je, pod prijetnjom hladnim oružjem, uspeo da nasilno oduzme sumu novca od radnika i potom pobjegne u nepoznatom pravcu.

Žrtva je zadobila tjelesne povrede i upućena je na ljekarsku pomoć.

U međuvremenu, nakon intenzivnog istražnog rada, policija je uspjela identifikovati i uhapsiti osumnjičenog.

Tokom saslušanja od strane istražitelja, 40-godišnjak je priznao da je počinio krivično djelo, te mu je odlukom državnog tužioca određen pritvor do 48 sati.

Vijest je za Gazeta Sinjali potvrdila je i Policija Kosova.

„Prijavljeno je da je u jednom lokalu osumnjičeni kosovski muškarac, nakon što je oštrim predmetom/nožem udario žrtvu Kosova, sa lica mjesta opljačkao mnogo novca i potom pobjegao. U vezi sa slučajem, žrtva je zadobila tjelesne povrede i upućena je na ljekarsku pomoć. Dok je intenzivnim istražnim radom bilo moguće identifikovati i uhapsiti osumnjičenog u vezi sa slučajem, koji je tokom saslušanja priznao da je počinio krivično djelo, odlukom tužioca mu je određeno zadržavanje do 48 sati”.

Izvor: GazetaSinjali/info-ks.net