U subotu je u Rečanu kod Prizrena održana radionica na temu "Promocija i zaštita tradicionalnih zanatskih proizvoda" u okviru projekta "Regionalno osnaživanje žena", a u organizaciji NVO "Equality".

Radionici su prisustvovale samostalne preduzetnice iz Prizrenskog regiona koje se bave proizvodnjom i prodajom tradicionalnih proizvoda kao i članice nevladinih organizacija "Orkide", "Sakuntala" i "Green Leaders Besila".

Direktorica NVO "Equality", Sanela Lutvić kaže da je cilj ovog projekta uspostavljanje regionalne saradnje i razmjene u oblasti promocije i očuvanja tradicionalnih zanatskih proizvoda, kao i promovisanje ekonomskog osnaživanja žena.

"Ovim projektom želimo da prikažemo i sačuvamo od zaborava sve ono što su nekada vredne žene našeg društva radile, i da na jednom mestu prezentujemo našem regionu sve osobenosti i specifičnosti naše tradicije koje će se i u budućnosti raditi i čuvati. Pa smo zato sa organizacijama 'Pazarski bazar rukotvorina' iz Srbije i 'Gratë në Shërbim Publik' iz Albanije, uspostavili vezu da bi ispromovisali žene sa Kosova i iz našeg regiona, kako bi pružili podršku zaštiti i razvoju naših i njihovih starih rukotvorina", istakla je Sanela Lutvić.