Nasilje u porodici

Broj slučajeva nasilja u porodici dostigao je alarmantne razmjere u našoj zemlji, gdje često sukobi među članovima porodice prelaze zidove kuća, zahtjevajući intervenciju policije u rješavanju problema. Ali često se nesuglasice pretvaraju u ozbiljne fizičke napade jedni na druge, prenosi Gazeta Sinjali.

Ozbiljan incident dogodio se sinoć u ulici „Vëllezërit Frashëri“ u Prizrenu, gdje je navodno žena nožem izbola muškarca sa kojim živi već neko vrijeme.

Izvori lista Sinjali u Hitnoj pomoći Regionalne bolnice Prizren su saopštili da je 36-godišnji muškarac primljen u teškom stanju, od posljedica zadobijenih povreda nožem.

Nakon intervencije ljekara, zdravstveno stanje nastradalog se stabilizovalo i on je van životne opasnosti, iako je i dalje na daljem liječenju u bolnici, jer se sumnja da mu je nož probio u pluća.

Zdravstveno osoblje je o slučaju obavijestilo policiju, koja je izašla na lice mjesta i uzela iskaz žrtve. Isti je obavijestio da ga je nakon svađe sa partnerom ova ubola nožem.

Osumnjičenu je policija uhapsila u kući u kojoj se incident dogodio i ona je odvedena u policijsku stanicu na razgovor.

Po okončanju policijskog postupka, Državni tužilac je donio rješenje da će 31-godišnjakinji biti određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati i ista će biti ispitana zbog sumnje da je počinila dva krivična djela „Teška tjelesna povreda ' i 'Nasilje u porodici'.