Kritike za kvalitet

Gradonačelnik Prizrena Mytaher Haskuka izjavio je, povodom brojnih kritika da su statue Adema Jasharija i Skenderbega postavljene u ovom gradu niskog standarda, da nije odgovoran za statuu Jasharija jer je postavljena na privatnom posjedu, dok je za statuu Skenderbega rekao da je postavljena donacijom dijaspore i da je originalno djelo, prenosi Reporteri.

Haskuka je naglasio da mu je tvorac statue Skenderbega rekao da je na njoj on prikazan iz mlađih godina. Prema Haskuki, spomenik je originalni, a ne kopija.

"Statuu Adema Jasharija postavilo je privatno preduzeće i nismo imali saznanja o tome. Za Skenderbega opština Prizren je podnjela zahtjev za kampanju dijaspore, obezbjedili smo mjesto, pijedestal i model. Adema Jasharija nisam vidio i nisam znao”, kaže Haskuka.

Naveo je da kod spomenika koji je vidio na društvenim mrežama Adem Jashari ima problem u proporcijama.

"Skenderbegova statua je originalna i nije kopija. Ujednačenost i izraz Skenderbegove figure nije nešto što bi svi trebalo da rade. Postoje različita tumačenja Skenderbega. Nije onako kako je predstavljeno u medijima. To je izraz umjetnika i zahvalni smo na onome što su uradili“, rekao je Haskuka.