Navode beogradskih „Novosti“ ocjenio je kao „klevetanje Kosova“

Predsjednik Hashim Thaçi demantovao je navode medija da je tokom nedavnog odmora, kada je spekulisano da u tajnosti „potpisuje sporazum sa Srbijom“, zapravo tajno svjedočio u Hagu. Navode beogradskih „Novosti“ ocjenio je kao „klevetanje Kosova“.

Tokom ovog odmora, Thaçi se neformalno sastao sa premijerom Albanije, Edijem Ramom.

Prije više nedjelja, prištinski mediji pisali su o tome da se Hashim Thaçi više dana nije pojavio u javnosti zato što u tajnosti „potpisuje sporazum sa Srbijom“. Pozivajući se na navode diplomatskih izvora da je zapravo „tajno svjedočio u Hagu“, dnevni list „Danas“ uputio je pitanje portparolu Specijalnog tužilaštva za ratne zločine na Kosovu, Cristoferu Benettu, međutim, kako navode, tužilaštvo je „izbjeglo da odgovori na ove navode“.

Danas ujedno navodi da su bili uskraćeni za komentar na upozorenja pojedinih američkih sudija da se SAD „lome“ između podrške radu Specijalnog suda za ratne zločine na Kosovu i „političkog kapitala uloženog u Thaçija“, koji se u izvještaju specijalnog izvjestioca Savjeta Evrope Dicka Martyja pominje kao „najopasniji od kriminalnih bosova OVK“.

Kosovski mediji, međutim, preneli su da su ove dnevne novine zapravo iz diplomatskih izvora saznale da je „Hashim Thaçi ispitan od strane Specijalnog suda“, što je Thaçi ubrzo i demantovao.

Thaçi je ujedno izrazio spremnost da odgovori na poziv ovog suda ako bi on pristigao na njegovu adresu.

Takve vesti objavljene, kako se navodi u njegovoj Facebook objavi, u beogradskim „Novostima“, zasnovane na diplomatskim izvorima, nazvao je „klevetanjem“ Kosova.

Izvor KoSSev