Veća primanja od plate premijera Kosova

Predsjedavajući i članovi Odbora Kosovske agencije za privatizaciju (KAP) dobijaju samo za jedan sastanak preko 2000 eura mjesečno. U proteklih godinu dana za 17 održanih sastanaka predsjednik Upravnog Odbora Kosovske agencije za privatizaciju je dobio više od 38 hiljada eura, dok je članovima Odbora isplaćeno više od 34 hiljade eura, piše danas list "Zëri".

Kako piše  list "Zëri", Petrit Gashi, predsjedavajući Upravnog odbora Agencije za privatizaciju (KAP), jer samo za jedan sastanak u toku protekle godine dobio, ni manje ni više, 2.276 eura, a članovi Upravnog odbora ove nezavisne Agencije su uzeli 2000 eura.

Na osnovu podataka u Agenciji protiv korupcije (APK) može se vidjeti da je dnevnica predsjedavajućeg Upravnog odbora veća od mjesečne zarade premijera Ramusha Haradinaja, čija je zarada oko 1500 eura.

U formularu Agenciji protiv korupcije (APK) predsjedavajući Odbora Petrit Gashi je naveo da u toku jedne godine od Agencije za privatizaciju uzima ništa manje no 38.700 eura, dok član Odbora u ovoj instituciji Bajram Zejnullahu je izjavio da je njegov godišnji prihod od Agencije za privatizaciju 34.200 eura.

List "Zëri" je putem dopisa zahtjevao od Agencije za privatizaciju detaljne podatke o isplatama predsjedavajućeg i članova Odbora, ali su oni dali opšte informacije.

Portparol Agencije za privatizaciju Ylli Kaloshi je rekao da Upravni odbor ima dva člana od osam koliko ih je bilo.

"Upravni odbor Agencije za privatizaciju trenutno ima dva člana od osam, koliko ima prema Zakonu o Agenciji za privatizaciju. Trenutno se po zakonskom mandatu tu nalaze predsjedavajući Odbora direktora Petrit Gashi i zamjenik predsjedavajućeg odbora Bajram Zejnullahu. Imaju mandat do 16. decembra 2018. godine ", piše u pismenom odgovoru Agencije za privatizaciju...