To ima veze sa

Predsjednik Pokreta Samoopredjeljenje Albin Kurti, komentarisao je hapšenje šefa takozvane Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije, Marka Đurića, u ponedjeljak. U intervjuu za emisiju "Život na Kosovu", Kurti je izjavio da je scenario hapšenja pripremljen od strane predsjednika Kosova, Hashima Thaçija i njegovog srpskog kolege, Aleksandra Vučića.

"Đurić je trebalo da bude hapšen, ali mnogo ranije. Vjerujem da to ima veze sa večerom Thaçi-Vučić koja više nije tajna. S jedne strane, uhapsite Đurića i zadržite ga pet minuta, počnete da pišete statut Zajednice koji je veoma problematičan i istovremeno kažete da želimo da nastavimo dijalog sa Vučićem, koji nas je nazvao teroristima te večeri - to je samo film," rekao je Kurti.

Takođe je optužio predsjednika Thaçija da ima uticaj na Policiju Kosova.

"Po mom uvjerenju, bilo je potrebno ne više od dva dana da se pokaže da nije bila u pitanju vladavina prava i ustavni poredak, već da se radi o političkim igrama. Skup koji je prekjuče održan bez Đurića nije ništa manje problematičan od skupa sa Đurićem  u ponedjeljak. Vjerujem da je ovaj dvojac Thaçi-Maxhuni onaj koji je zarobio ovu državu," rekao je Kurti.

Kossev.info/Lajmi.net