Mislio da je u interesu i za dobro građana Kosova

43 poslanika Skupštine Kosova jučer su dali "zeleno svjetlo" Predsjedništvu da sazovu vanrednu sjednicu na kojoj bi se glasalo u vezi sa ukidanjem zakona o Specijalnom sudu. Međutim, Predsjedništvo nakon dva pokušaja nije uspjelo, jer nije uspjelo osigurati kvorum radi razmatranja ovog zahtjeva.

Većina potpisnika bili su poslanici Koalicije PAN i šest ostalih je bilo iz nealbanske zajkednice. Među njima je bio i Danush Ademi. On čak nije bio dovoljno informisan o čemu se radi u ovom zahtjevu, kojim bi trebao ukinut zakon o Specijalnom sudu.



Ademi je u izjavi za portal "Indeksonline" rekao da je potpisao jer je mislio da je to u interesu i za dobro građana Republike Kosova.

"Nismo mislili na posljedice. Bilo je neočekivano ovo potpisivanje. Nismo znali šta potpisujemo. Nismo imali konsultacije, potpis je došao bez ikakvih konsultacija. Nije u redu. Morali smo biti pozvani da diskutujemo. Smatram da smo trebali biti pozvani od PAN-a kako bi nam dali pojašnjenja, ali sada nemamo šta da radimo", rekao je on.

Nadalje, poslanik iz redova Aškalija pojašnjava da je on lično bio mišljenja da ukidanjem zakona će se dodati amandman sudu da bude jednak za sve.

"Tako sam shvatio", kazao je on.

Alban Muhaxheri
Indeksonline