Donete su tri odluke

Centralna izborna komisija održala je sastanak u subotu. Na osnovu preporuka Kancelarije za registraciju političkih stranaka, donete su 3 odluke, piše "Klan Kosova", prenosi portal "Kossev.info".

Te odluke su:

Centralna izborna komisija odlučila je da oduzme certifikat za pet kandidata iz različitih političkih subjekata, pošto su ovi kandidati dostavili CIK-u zahtjev za povlačenje (kandidatura, prim. red.).

Centralna izborna komisija donela je odluku o potvrđivanju 63 kandidata iz različitih političkih subjekata, koji zamjenjuju kandidate kojima je CIK oduzeo certifikate zbog pravosnažnih presuda.

Centralna izborna komisija donela je odluku o akreditaciji prve grupe posmatrača za lokalne izbore. Ukupan broj posmatrača akreditovanih u okviru ove grupe je 30. Među njima su posmatrači Evropske unije.

Ovom prilikom, članovi CIK-a izrazili su zadovoljstvo što će ove izbore nadgledati ova misija. Posmatranje izbora, rekli su članovi, utiče na povećanje poverenja građana u izborni proces.

Odobren je i izvještaj o troškovima za organizovanje prijevremenih izbora za Skupštinu Kosova, koji su održani 11. juna 2017. godine.

Prema ovom izvještaju, ukupni troškovi za organizovanje ovih izbora iznose 4 miliona i 38 hiljada i 768 eura.

Tokom diskusije o ovoj tački dnevnog reda, članovi CIK-a naglasili su da se, na osnovu ovog izvještaja, troškovi izbora smanjuju, što je pozitivan trend.