Što prije ispuniti kriterije za liberalizaciju viza

Visoka zvaničnica EU potvrdila je predsjedniku parlamenta snažnu podršku EU za evropsku perspektivu Kosova, istovremeno izrazivši nadu u što je prije moguće ispunjavanje svih kriterija za liberalizaciju viznog režima za Kosovo

Direktorka Evropske službe za spoljne poslove za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku Angelina Eichhorst sastankom sa predsjednikom Skupštine Kosova Kadrijem Veselijem započela je svoju jednodnevnu posjetu Kosovu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na sastanku iza zatvorenih vrata diskutovano je o aktulnoj situaciji na Kosovu, procesu evropskih integracija i koracima koje Kosovo treba da preduzme na tom putu. Nakon sastanka nije bilo izjava za medije.

Kako je saopšteno iz Skupštine Kosova, visoka zvaničnica EU potvrdila je predsjedniku parlamenta snažnu podršku Europske unije za evropsku perspektivu Kosova, istovremeno izrazivši nadu u što je prije moguće ispunjavanje svih kriterija za liberalizaciju viznog režima za Kosovo.

Veseli je uvjerio Eichhorstovu da su nove kosovske institucije u potpunosti posvećene ispunjavanju kriterijuma koji omogućavaju ukidanje viza za građane Kosova i olakšavaju njen evropski put. On je rekao da Kosovo maksimalno radi zajedno sa svojim partnerima u unapređenju demokratskih reformi, jačanju vladavine prava i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.