Uspjesi vlade

"Prestanak svih usluga operatora mobilne telefonije koji su, nakon rata, djelovali bez ovlašćenja na teritoriji Republike Kosovo - dobra je vijest za Kosovo. Među historijskim dostignućima u ovom mandatu je i dodeljivanje međunarodnog pozivnog telefonskog broja (+383) Kosovu, završetak mnogih elemenata državnosti i proširenje suvereniteta širom teritorije zemlje" – poručio je prije ponoći premijer Kosova Isa Mustafa.

Mustafa je prvi visoki kosovski zvaničnik koji se oglasio nakon što je Kosovska regulatorna uprava za elektronsku i poštansku komunikaciju danas zvanično potvrdila da su operatori srpske mobilne telefonije - Telenor i VIP mobile – poslije 18, odnosno 10 godina, od 1. maja zvanično prestali sa pružanjem usluga na Kosovu. 
"Danas nema barikada, zidova, provokativnih vozova, uklonjene paralelne strukture"
Kosovski premijer se u nastavku svoje reakcije osvrnuo i na druge, kako ocjenjuje, uspjehe tokom mandata njegove vlade.
Među njima su to što na Kosovu "danas nema barikada, zidova, provokativnih vozova", dok "promoviše most koji povezuje dve sjeverne opštine naše države. Uklonjene su institucije Republike Srbije na Kosovu i mnoge paralelne strukture".
"Petnaest godina taoci, uzroci padaju jedan po jedan"
"Fiktivni uzroci koji su nas držali kao taoce 15 godina, padaju jedan po jedan. Tokom ovog mandata radili smo sa odlučnošću i potpunom posvećenošću budućnosti naše zemlje!" – zaključio je Premijer Kosova.