Nakon zahtjeva za izvinjenjem

Poznati kosovski advokat Tom Gashi je reagovao nakon saopštenja Liste Srpska koja je od njega zatražila da se izvini zbog koriščenja uvredljivog termina za Srbe “Shkije”.

Gashi je to izjavio 29. aprila, u jednoj emisiji na televiziji Klan Kosova, na kako navodi ovaj advokat dan počinjenog masakra od strane "“uniformisanih srpskih shkija”.
"Dan 29. april, kada sam vas nazvao shkije, nije bio dan slavlja. Tog dana, kada sam vas nazvao Shkije bila je godišnjica masakra u kojem je ubijeno preko 400 djece, žena i starih albanskih civila od strane uniformisanih srpskih Shkija”, napisao je Tom Gashi na svom Facebook profilu, prenosi Lajmi.net.
Gashi u svom tekstu dalje navodi da “shkije” sa Kosova i iz Srbije još uvijek nisu zatražili oprost za učinjene zločine na Kosovu, naglašava da se nisu izvinili niti za uvrede majki poginulih iz Đakovice.
Advokat odbrane Azema Syle je u svom statusu napisao da se “Shkije” sa Kosova i 17. godina nakon rata nisu zatražili oprost za masakre koje je izvršio režim Slobodana Miloševića na Kosovu.
Na kraju svog posta Gashi je postavio objašnjenje u kome se navodi da naziv “Shkije” uopšte nije uvredljiv te čestitao današnji praznik svim Albancima pravoslavne vjere koji ga slave.