Učenici triju srednjih škola u opštini Podujevo, koji su danas planirali da obave ekskurziju širom Kosova nisu uspjeli da pođu autobusima sa autobuske stanice u Podujevu.

To je zato što učenici srednih škola "Isa Boletini", "Aleksandër Xhuvani" i "Fan S. Noli", nisu zatražili dozvolu od Direktorijata obrazovanja opštine Podujevo, prenosi portal "Indeksonline".

Ovo je za portal "Indeksonline" potvrdio i komandir policijske stanice u Podujevu, Bekim Bislimi.

"Policija je na zahtjev Opštinskog Direktorijata obrazovanja u Podujevu preduzela akciju spriječavanja odlaska učenika na ekskurziju po Kosovu, jer su oni pošli samoinicijativno i bez dozvole pomenutih škola", rekao je Bislimi.

Jedan od učenika je za portal izjavio da su se učenici triju škola okupili na parkingu Palate Pravde u Prištini, odakle namjeravaju krenuti autobusima na ekskurziju.

"Na parkingu je nas oko 90 učenika i ulazimo u autobus. Nismo zatražili dozvolu za ekskurziju. Autobuse također zaustavljaju inspektori jer nemaju licencu. Zbog ovoga, učenici iz Podujeva su morali doći u Prištinu različitim načinima, taksijem ili autobusom i da pođemo odavdje", rekao je on.

/Indeksonline/