Na osnovu ustavnih nadležnosti

Predsjednica Atifete Jahjaga ratifikovala je sporazum sa Holandijom "o organizaciji institucije Specijalnog suda Kosova koji je izmješten u Holandiju", saopštio je njen kabinet.

Kako je objavljeno na sajtu predsjednice, Jahjaga je ratifikovala sporazum sa Holandijom na osnovu ustavnih nadležnosti o ratifikaciji sporazuma.

"Predsjednica Jahjaga je ratifikovala sporazum sa Holandijom na osnovu njenih ustavnih nadležnosti o ratifikaciji sporazuma, zasnivajući se da članu 18, stavu 2, Ustava Republike Kosova, članu 10, stavu 4, Zakona o međunarodnim sporazumima i članu 4, stavu 3, Zakona o Ministarstvu spoljnih poslova i diplomatske službe.

Ratifikacijom  ovog sporazuma – uporedo sa ratifikacijom od 4. februara 2016. godine 'Privremeni sporazum između Republike Kosova i Kraljevine Holandije, o organizovanju institucije Specijalnog suda Kosova koji je izmešten u Holandiju' - Republike Kosova ispunjava sve njene međunarodne obaveze koje su u vezi sa osnivanjem Specijalnog suda", stoji na kraju saopštenja.