Poziv za učešće na nacionalnom takmičenju

Ministarstvo inostranih poslova Republike Kosovo i British Council Kosova pozivaju građane Kosova u zemlji i dijaspori da učestvuju na trećem tradicionalnom takmičenju #InstaKosova, posvećenom najboljim fotografijama sa Kosova objavljenim na društvenim mrežama

Takmičenje se organizuje svake godine u okviru obilježavanja Dana nezavisnosti Republike Kosovo, 17. februara.

Ove godine takmičenje će trajati do 1. februara. Pozivamo sve da objave svoj fotografski pogled na Kosovo, region, ljude, slave i razna dešavanja koja su obilježila Kosovo tokom posljednjih osam godina.

Fotografije koje su odabrane kao dobitne u prethodnim izdanjima #InstaKosova se neće kvalifikovati na ovogodišnjem takmičenju, dok se od strane autora fotografija zahtjeva da ih naslove i da uključe i datum fotografije.

Fotografije treba da se objavljuju na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram ili Flicker pod haštagom #InstaKosova ili #InstaKosovo.

Najbolja fotografija će se nagraditi sa 500 eura, dok će 10 najboljih fotografija dobiti po 50 eura. Sto najboljih fotografija publikovaće se u knjizi, gdje će biti obuhvaćeni i pobjednici takmičenja iz prethodne godine #KosovoinUNESCO.

Odabir fotografija sprovešće nezavisni i profesionalni žiri. Knjiga sa najboljim pogledima Kosova, promovisanih od strane samih građana, djeliće se besplatno u ambasadama Republike Kosovo širom svijeta.

Takmičenje #InstaKosova je dio projekta digitalne diplomatije, sponzorisano od strane Ambasade Kraljevine Norveške na Kosovu, koji se sprovodi od strane British Council Kosova.