Srpska neće podržati Oružane snage

Poslanik Srpske liste Nenad Rašić ocjenio je da sporazum o Zajednici srpskih opština (ZSO) i statut te zajednice neće zadovoljiti interese kosovskih Srba, ali da je to velika pobjeda Beograda u odnosu na Kosovo.

"Statut ZSO neće zadovoljiti interese kosovskih Srba, ali će to biti priča velikog uspjeha politike Beograda u odnosu na Kosovo", rekao je Rašić, a prenosi portal "Gazetaexpress".

Rašić je dodao da je ZSO više političko pitanje nego što će imati uticaja na život kosovskih Srba.

On smatra da su male šanse da na sljedećim izborima Srpska lista bude jedinstvena.

Prema njegovim riječima, lista takođe neće podržati transformaciju Bezbjednosnih snaga Kosova u Oružane snage Kosova (OSK).

"Vjerujem da OSK ne bi bile u interesu kosovskih Srba i u ovom trenutku nije u planu Srpske da glasa za OSK", kazao je Rašić.

Na posljednjim izborima Rašić je postao poslanik Skupštine Kosova kao kandidat Demokratske progresivne partije čiji je predsjednik, dok se Srpskoj listi pridružio u septembru 2015. godine.

U dva prethodna mandata vlade Hashima Thaçija kao član Samostalne liberalne stranke (SLS) bio je ministar rada i socijalnog staranja. SLS je napustio pred kraj drugog mandata Vlade Kosova.