Čija je imovina?

Kosovska agencija za imovinu je izbacila na ulicu stvari i namještaj porodice Qarri iz Đakovice, ali su oni ponovo stvari vratili u stan.

Čak su vrata stana Bashkima i Drite Qarri blombirana od strane agencije, ali su ovo dvoje supružnika bez obzira na to nasilno ušli u stan.

U svim ovim akcijama ovom paru je pomogao Baki Goranci, čiji je otac prije 10 godina ovu garsonjeru prodao porodici Qarri.

Izbacivanje sve svoje imovine nije lako palo za domaćicu ovog stana.

Svi ovi problemi su porodici Qarri nastali nakon zahtjeva Srbina Radomira Durkovića upućenog 2002. godine Direktorijatu za stambena pitanja, čiji su predmeti prebačeni u Kosovsku agenciju za imovinu.

Službenik za informisanje ove agencije, Arian Krasniqi putem e-maila je izjavio da je Durković predstavio dokumentaciju da je imovina na njegovo ime i na osnovu ovoga porodica Qarri je izbačena iz stana.

S druge strane, susjedi koji su živjeli u ovim stanovima od kada su oni izgrađeni kažu da u ovom objektu nikada nije živio nijedan Srbin.

Inače, Drita i Bashkim su još jednom uputili zahtjev da se njihov zahtjev razmatra, a na Kosovskoj agenciji za imovinu ostaje da još jednom provjeri dokumenta.