Amsera iz Restelice još čeka obećani novac

Mandat predsjednice Atifete Jahjaga ističe za nekoliko mjeseci. Čini se da ona dobro koristi ove posljednje medene mjesece predsjednikovanja. Inače, u aprilu 2016. godine, ističe petogodišnji mandat Atifete Jahjage. Ali, znate li kolika je njena plata kao predsjednice?

U deklaraciji imovine predsjednica je izjavila da njena mjesečna plata na ovoj funkciji iznosi 2.873 eura, piše novinska agencija "Presheva Jonë".

Ali Jahjaga ima dobar prihod i zahvaljujući tome što njen suprug obavlja dva posla, kao asistent na Medicinskom fakultetu i kao stomatolog na Kliničkom centru Kosova.



Predsjednica Republike Kosova, Atifete Jahjaga, na kraju svog mandata je odlučila potrošiti  značajnu količinu novca iz budžeta za kupovinu službenih prtljaga i torbi.

Atifete Jahjaga, je dodijelila tender u vrijednosti od 3.332 eura kompaniji "Rialko-R" za isporuku službenih prtljaga i torbi.

Tender nije bio otvoren, ali je dat preko kvotiranja (pregovora) o cijeni. Potpisivanje ugovora za ovaj tender treba da bude 16. novembra 2015. godine.

U uredu predsjednice Kosova, Atifete Jahjaga od sada će biti i radovi od srebra. Kako bi ovo kupili, Ured predjednice Kosova će potrošiti 2.520 eura, prenosi list "Gazeta Fjala".

Tender "Nabavka radova od srebra", kako obavještavaju iz Kancelarije za nabavke je dobila kompanija "Koci Gallery". U utrci za ovaj tender su bile tri kompanije.

Jahjaga je utrostučila bogatstvo, Kosovo je utrostučilo siromaštvo... Amsera iz Restelice još čeka obećani novac.

To što je predsjednica najsiromašnije države u Evropi izgleda da ne "imepresionira" ni samu Jahjagu, a ni njeno osoblje za koje je prije neki dan objavljeno da savjetnici imaju veću platu nego sam premijer Kosova!

Pošto joj je utrostručena plata, nadajmo se da će na kraju predsjednici Jahjagi pasti na pamet da dodjeli obećani novac (10.000 eura) za malu Amseru, koja se spasila u tragediji koja je zadesila tokom snježne lavine selo Restelica prije dvije godine.

Jedan saradnik Jahjage iz kabineta predsjednice je izjavio na kraju za "Presheva Jonë", onako u šali "predsjednica Jahjaga, bože zdravlja će dodjeliti obećan novac, ali nema vremena zbog čestih putovanja van zemlje. Daće kada joj počne novac padati u kesama, kada bude bogata..."