Institucije treba da nastave da ostvaruju svoju ulogu

Prvi zamjenik premijera i lider Demokratske partije Kosova Hashim Thaçi izjavio je sinoć da je blokada rada parlamenta nepotrebna i neopravdana, kao i da parlament nije mjesto gdje treba postavljati uslove.

- To je najmanje trebalo Kosovu, to je nešto što je nepotrebno, nije dobro promišljeno od strane onih koji ometaju rad Skupštine Kosova - rekao je Thaçi u interviju za RTV 21, u kome je rekao i da novih izbora neće biti prije 2018. godine.
 
Ocjenio je da se rad parlamenta ne može blokirati u nedogled i da institucije treba da nastave da ostvaruju svoju ulogu.
 
Kosovska opozicija blokira rad Skupštine Kosova tražeći da se povuku potpisi sa briselskih sporazuma sa Beogradom. Predsjedništvo Skupštine Kosova najavilo je da će parlamet u četvrtak nastaviti rad, a opozicija da ne odustaje od zahtjeva.Govoreći o izborima, Thaçi je naveo da novih izbora, a ni širenja koalicije neće biti.
 
- Neće biti proširenja koalicije, izbori će biti u junu 2018. godine, zato treba nastaviti zdrav proces konsolidacije države i ići napred - rekao je Thaçi.
 
Upitan da li je predsjednica ta koja treba da preuzme ulogu posrednika među strankama, Thaçi je rekao da Kosovo nije u krizi, da se radi o tehničkim problemima i da će institucije riješiti sadašnju situaciju.