Odlikovanje za mir, demorkatiju i humanizam

Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga danas je primila u oproštajnu posjetu ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu, Tracey Ann Jacobson i tom prilikom joj je uručila predsjedničko odlikovanje za mir, demorkatiju i humanizam koje nosi ime prvog predsjednika Kosova Ibrahima Rugove.

U saopštenju iz kabineta predsjednice Jahjage, navodi se da se odlikovanje američkoj ambasadorki dodjeljuje za poseban doprinos izgradnji mira, razvoju demorkatije i njegovanju humanizma na Kosovu.

"Predsjednica Jahjaga se zahvalila ambasadorki Jacobson na stalnoj podršci građanima i institucijama Kosova i za podršku demokratskim procesima kroz koje prolazi zemlja. Predsjednica Jahjaga je visoko ocjenila prijateljstvo ambasadorke Jacobson i dostojanstveno predstavljanje SAD", navodi se u saopštenju.

Ambasadorka Tracey Ann Jacobson se zahvalila predsjednici Jahjaga na odlikovanju i istakla da posebno cijeni prijateljstvo sa građanima Kosova.

"Ona je visoko ocjenila ulogu i angažovanje predsjednice Jahjaga kao faktora jedinstva i istakla da Kosovo treba da nastavi da se gradi kao demokratska i sveobuhvatna država, odnosno država svih njenih građana", saopšteno je iz predsjedničkog kabineta.