Kakvu imamo državu takvi su nam i ambasadori

Poslanik vladajuće koalicije, Adem Salihaj, iz redova LDK-a, rekao je da ne treba komentara niti konstatacije ovo što se događa i što se pojavljuje na površini u smislu degradacije, od početka do današnjeg dana u vanjskoj politici preko diplomatskih predstavništava političke klijentele.

"Ono što se događalo do sada sa ambasadorima i konzulima je zapravo prava slika o Kosovu, jer kakvu imamo državu, takvi su nam i ambasadori", rekao je poslanik LDK za "Kosova sot".

Poslanik Salihaj kaže da diplomatski predstavnici Kosova su izazvali brojne kompromitujuće skandale, kako za njih same tako i za našu zemlju.

"Samo imenovanje diplomatskih predstavnika je uvijek bio proces bez kompromisa i politički korumpiran, jer su glavni kriteriji za imenovanje nekoga bili stranačka pripadnost, društene veze iili srodstvo sa moćnim ljudima iz politike i mafijaških struktura, a nikako sposobnosti i mogućnosti dostojanstvenog predstavljanja države Kosovo. Čak i na ovom posljednjem slučaju nije učinjen izuzetak u tom pogledu", kaže Salihaj.