Ko sve treba da strahuje?

"Da li će Specijalni sud očistiti politiku" - pod tim naslovom dnevnik "Bota Sot" donosi tekst o specijalnom sudu za zločine OVK.

Specijalni sud je međunarodni sud kao i svaki drugi sud ovog formata i ostaje van ovlašćenja kosovskih nezavisnih institucija. Čak šta više, kosovske institucije su dužne da sarađuju sa specijalnim sudom davajući potrebne informacije i podršku ekipama suda na terenu. Građani sada treba da shvate da mi zaslužujemo potpunu slobodu i da su institucije Kosova i političke partije odgovorne za formiranje Specijalnog suda, piše "Bota Sot".
Politički analitičar Nexhmedin Spahiu je izjavio listu da ne vjeruje da će neko koji nije počinio zločine biti osuđen i dodao da oni koji su činili zločine tokom rata i poslije rata treba da odgovaraju za njih.
S druge strane analitičar Gazmend Islami je rekao da od okončanja rata na Kosovu nije bilo nezavisnog pravosuđa. 
"Iako smo u početku imali Ujedinjene nacije, a kasnije EULEX ispostavilo se da su uključeni u montirane procese i zbog toga je teško ubijediti javno mnjenje da će Specijalni sud donijeti neko čudo i da će stvarno biti osuđeni oni koji zaslužuju da budu kažnjeni”, rekao je Islami.
On je dodao da postoji niz svjedoka za mnogobrojna politička ubistva, međutim ti dokazi su ukradeni u odjeljenju policije, gdje je trebalo da budu čuvani.