Proces nezavisnosti nepovratan

Predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veseli izrazio je danas očekivanje da će preostale zemlje EU koje to još nisu učinile, vrlo brzo priznati nezavisnost Kosova.

Kosovo je za sedam godina od proglašenja nezavisnosti ostvarilo izvanredne rezultate, ali na sve te uspjehe sjenku bacaju brojne ilegalne migracije, kazao je Veseli nakon sjednice Predsjedništva Skupštine Kosova.
"Nadam se da će priznanja uslijediti, pošto je proces nezavisnosti naše zemlje nepovratan. Važno je da će doći do ubrzanja procesa evropskih integracija, ali i priznanja. Priznanje će nadam se doći vrlo brzo od nekih od članica Evropske unije", rekao je Veseli, ne precizirajući o kojim je zemljama riječ. 
On je dodao, da "broj ljudi koji napušta svoje kuće i zemlju ne doprinosi da budemo ponosni, već čini da budemo odgovorniji u neophodnosti poboljšanja života građana Kosova". 
Predsjedništvo Skupštine Kosova odlučilo je da se sutra, povodom sedme godišnjice proglašavanja nezavisnosti Kosova održi svečana sjednica Skupštine.