Žrtva trgovine ljudima

Jedna studentkinja Ekonomskog fakulteta u Prištini je nestala u četvrtak ujutru. Slučaj je policiji prijavio otac 23-godišnje djevojke, koji još uvijek nema informacije o tome gdje se njegova kćer nalazi.

Međutim, policija je uspjela otkriti da je jedna djevojka otišla u Albaniju sa jednim 33-godišnjakom, koji je osumnjičen da ju je odveo kao bijelo roblje.

"Dana 14. februara 2015. godine, državljanin Kosova E.B., u dobi od 44, nastanjen u Prištini, prijavio je da je dana 12. februara 2015. godine, jiz njegovog stana nestala djevojka, 23-godišnja F.B., studentica na Ekonomskom fakultetu u Prištini", kaže se u izvještaju Državne policije, prenosi list "Tribuna".

Nakon provjere sistema "TIMS", proizilazi da je studentica prešla granični prelaz na Morini, 12. februara 2015. godine, u 08:04 časova, zajedno sa jednim državljaninom Albanije.

"K.D., 33 godine, stanovnik Tirane, osumnjičen je za krijumčarenje ljudima, odnosno državljanke Kosova F.B. iz Prištine", stoji između ostalog u izvještaju policije, prenosi list "Tribuna".

Prema njima, intenzivno se radi na pronalaženju i dovođenje studentice na Kosovu.

/Gazeta Tribuna/