Usvojen prijedlog izmjene zakona

Na konferenciji za novinare u Vladi Kosova, premijer Isa Mustafa je povodom usvajanja prijedloga izmjene Zakona o javnim preduzećima, kazao da je Metalurški kompleks Trepča vlasništvo Kosova.

"Trepča je vlasništvo Kosova i za nju je zadužena Vlada, jer se nalazi na teritoriji Republike Kosova i vlasništvo je svih građana koji u njemu žive, bili oni Srbi, Albanci ili drugi", rekao je premijer Kosova.
Isa Mustafa je dodao da će Nacrt zakona o Trepči biti upućen Skupštini na razmatranje i da očekuje njegovo usvajanje. 
"Mi u vladi smo proslijedili ovaj zakon Skupštini i ona će u ponedjeljak da se pozabavi njime u prvom i u drugom čitanju. Mi ćemo se tim zakonom potruditi da Trepča ili veći dio Trepče bude proglašena javnim preduzecem kako bi njime upravljala vlada Kosova."
Prema sadašnjem zakonu, Trepčom upravlja Kosovska agencija za privatizaciju.
Povodom nedavne posjete srpskih zvaničnika Kosovu, Mustafa je istakao da je traženje dozvole za posjetu premijera Srbije, potvrda suvereniteta Kosova. 
"Republiku Kosovo su priznale mnoge zemlje u svijetu, uključujući i članice Evropske unije. Vučić je morao da traži dozvolu od nezavisne države, jer se za posjetu mjesta na svojoj teritoriji ne traži dozvola", dodao je Mustafa.
Uskoro će biti saopštene detaljnije informacije povodom usvajanja prijedloga izmjene zakona o Trepči.