Obmanjuju izborno tijelo

Hashim Thaçi i Ferid Agani obmanjuju izborno tijelo da je pitanje dozvoljavanja nošenja mahrama u školama konačno riješeno. Ista takva obećanja su davali i tokom predizborne kampanje za prošle izbore, ali ih nikada nisu održali, prenosi list "Zëri".

Radi prikupljanja što većeg broja glasova na izborima 8. juna, ponavljaju obećanja o dozvoljavanju nošenja mahrama u školama. Isti scenario se odvijao i prije nekoliko godina kada je Hashim Thaçi obećao vođi Islamske vjerske zajednice Kosova (BIK) da će donijeti odluku o dozvoljavanju pokrivanja za učenice u zamjenu za podršku muslimanskih vjernika Thaçijevoj partiji. Čak je Tërnava učestvovao u kampanji, vjerujući da će Thaçi održati obećanje.

Nekoliko dana prije održavanja opštih izbora Thaçi je ubjedio partnera iz predizborne koalicije Ferida Aganija da je pitanje nošenja marama konačno riješeno, piše list "Zëri".

On je ukinuo Administrativno uputstvo Br.6/2010, koje je napravio i potpisao bivši ministar za obrazovanje Enver Hoxhaj, koji je zabranio djevojčicama da nose mahrame u školama.

Osim ukidanja ovog uputstva nije dat nijedan drugi detalj kako će Administrativno uputstvo regulisati nošenje mahrama. Ova situacija se koristi od strane PDK-a i Partije pravde u predizbornoj kampanji "gađajući" na glasove birača koji imajuj ovaj zahtjev...