Zloupotrebio poziciju

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Dardan Gashi, je obrazložio odluku koja je dovela do podizanja tužbe protiv bivšeg predsjednika opštine Prizren, Eqrema Kryeziua. On kaže da je Kryeziu, koristeći pravo svoje pozicije koju je imao, za sebe usvojio odluku o dodjeli dozvole za izgradnju kuće na Prevalcu.

"Ako pogledate objekat gospodina Kryeziua na Prevalcu - nekako sve ostale građevine izgledaju malecke - a njegova kuća kao neki okrenuti autobus u stranu, potpuno u suprotnosti sa planovima koje je usvojila sama Skupština opštine Prizren", rekao je Gashi za list "Express".

"Na prvom mjestu, on je izdao dozvolu koja nije u skladu sa Regulacionim planom i svim odlukama koje je usvojila Skupština opštine Prizren. Kao predsjednik opštine on je sebi izdao dozvolu. Sada, tehnički dozvola postoji, ali način do kojeg je došlo do te dozvole predstavlja krivično djelo", dodao je Gashi.

" Za Prevalac je postojala ideja između Ministarstva životne sredine i opštine Prizren, da se tokom 2006, 2007, 2008. godine stvori jedan turistički centar i da se izgrade tri vrste kuća, sa određenim materijalom, određenim dizajnom i određenim parametrima. Ništa se od ovoga nije desilo. Znači, materijal koji je bio predviđen nikada se nije koristio, dizajn ili izgled koji je predviđen je potpuno promjenjen od strane ljudi koji su donosili odluke, kao što je predsjednik opštine Prizren. On nije mogao drugima da ruši objekte jer je sam izgradio objekat koji apsolutno nije bio predviđen da se tu gradi", rekao je Dardan Gashi.

Gashi je dodao da će naredne nedjelje na Prevalcu biti porušeno još 45 objekata.

"I posljednja faza ostaje za one koji imaju dozvolu, ali koji su prekoračili dozvoljeno i mi smo jučer podigli optužnicu protiv bivšeg predsjednika opštine Prizren i njegovih podređenih", rekao je na kraju ministar životne sredine i prostornog planiranja, Dardan Gashi.