"Mega" delegacije

Od početka političkog i tehničkog dijaloga između Kosova i Srbije domaći zvaničnici su posjetili više desetina puta evropsku prestonicu pri čemu su potrošili na milione eura na avionske karte, ekskluzivne hotele i dnevnice.

Tehnički i politički dijalog sa srpskom stranom u Briselu je koštao kosovsku blagajnu više miliona eura. Osim kritika za neuspjeh u jačanju državnosti Kosova, kosovski pregovarači se kritikuju i da su na tim pregovorima trošili bez mjere. 
Od početka političkog i tehničkog dijaloga između premijera Thaçija i Dačića, domaći zvaničnici su posjetili više desetina puta evropsku prestonicu, pri čemu su potrošili na milione eura na avionske karte, ekskluzivne hotele i dnevnice. 
Članovi radnih grupa su zajedno sa svojim ”mega” osobljem osim za troškove putovanja i boravka dobijali i po 100 eura na dan za troškove ishrane. 
Takvi troškovi su počeli od 6. marta 2011, kada su počeli tehnički pregovori sa Srbijom. Za ovu godinu, Vlada Kosova je za pregovore sa zvaničnim Beogradom u Briselu izdvojila oko 800 hiljada eura dok je od 18. maja 2011 godine, dva mjeseca poslije početka pregovora izdvojila 541 hiljadu eura. 
Uprkos insistiranju lista ”Zëri” da mu se da tačan iznos troškova od početka pregovora, to nije bilo moguće, osim podatka da je po dvije odluke Vlade Kosova izdvojeno preko 1.3 miliona eura za te pregovore.