Nastavlja sa političkom "borbom"

Predsjednik Demokratskog saveza Kosova (LDK), Isa Mustafa, je prije okončanja izbora za Prištinu na kojima je izgubio od kandidata Pokreta "Samoopredjeljenje", Shpenda Ahmetija, nastavio sa političkom "borbom" sa ovom partijom preko socijalne mreže "Facebook". On je na svom zidu napisao:

"Velika je šteta kada jedan zakonodavac, iz bilo koje partije, zloupotrebljava govornicu Skupštine Republike Kosova kako bi pokrio nelegalno djelovanje špijunaže njegove partije", navodi se u reakciji predsjednika Demokratskog saveza Kosova, Ise Mustafe, na društvenoj mreži "Facebook ".

"Pokret 'Samoopredjeljenje', koji već gotovo dvije godine traži od LDK-a da se formira jedna parlamentarna komisija kako bi se istražila djelovanja SHIK-a (Obavještajne agencije), proizilazi da ima svoj SHIK, jer se i ovaj stari SHIK nije služio ovim metodama. Prema tome, ispostavlja se da njihov zahtjev da se istraži SHIK je urađen samo u svrsi skretanja pažnje sa djelovanja SHIK-a koji je u nadležnosti pokreta 'Samoopredjeljenje'. Najbolje bi bilo da kažu kojim novcem finansiraju ovu aktivnost", stoji dalje u reakciji Ise Mustafe.