PDK vode dva lidera

Demokratsku partiju Kosova (PDK) vode dva šefa. Osim predsjednika "de jure" Hashima Thaçija i njegov zamjenik Kadri Veseli se ponaša kao šef. On čak od potčinjenih u partiji traži da zna informacije prije nego što za njih dozna Hashim Thaçi. Veseli je formirao i svoj tim i cilj mu je Thaçijeva fotelja. U PDK na ovo gledaju kao na legitimno ponašanje, prenosi "Tribuna".

Demokratsku partiju Kosova već nekoliko mjeseci vode dva lidera koji imaju dva odvojena kabineta, koja čine dva različita tima.
Bivši šef ŠIK-a Kadri Veseli, koji je prije nekoliko mjeseci i zvanično izabran za zamjenika predsjednika PDK u praksi obavlja posao predsjednika partije. Ali, na toj dužnosti Veseli radi potpuno samostalno od Thaçija. 
Kao Thaçijev zamjenik Veseli ne koristi infrastrukturu legitimnog predsjednika, već je formirao svoju koja radi na njegovom daljem jačanju unutar partije. 
"Ukratko, Kadri Veseli se sa svojim timom priprema da preuzme partiju. E, sad, da li će to i uspjeti ili ne, ostaje da se vidi", rekao je analitičar Imer Mushkolaj.

Izvor: RTK2