Nema povređenih

U snažnoj eksploziji koja se jutros oko 3.45 minuta dogodila u ulici Lole Ribara u sjevernoj Mitrovici nije bilo povređenih. Pričinjena je velika materijalna šteta.

Kako Beta saznaje, bomba je eksplodirala u stanu Nebojše Marića (49) iz Mitrovice, radnika Uprave prihoda, a motiv za sada nije poznat.
Tanjug javlja da je eksplozivna naprava bila postavljena na prozoru stana koji se nalazi u prizemlju jedne od zgrada u centru sjevernog dijela Mitrovice. Kako navodi ova agencija, vlasnik stana je Srbin koji je u trenutku eksplozije bio sa svojom suprugom u stanu i na sreću su ostali nepovređeni. 
Eksplozija je prouzrokovala veliku materijalnu štetu i na Hotelu “BB” koji se nalazi bukvalno pored zgrade ispred koje je došlo do eksplozije a oštećeno je i jedno vozilo koje je bilo parkirano u neposrednoj blizini. 
Na obližnjem motelu polomljena su stakla, a uplašenim stanarima pomoć su pružili i ljekari Hitne pomoći. 
Eksplozija je bila veoma jaka i probudila je mnoge mitrovčane ovoga jutra. 
Na licu mjesta odmah su izašli pripadnici Policije Kosova koji su osigurali mjesto eksplozije, a nešto kasnije na lice mjesta stigli su policajci Eulexa i vojnici Kfora. 
Policija se zvanično još nije oglasila u vezi sa najnovijim incidentom koji se dogodio u Mitrovici i eventualnim motivima za ovaj napad. 
Direktorka administrativne Kancelarije kosovske vlade u Mitrovici Adrijana Hodžić najoštrije je osudila incident koji se rano jutros dogodio u tom gradu. 
Hodžić je u saopštenju navela da su taj i slični incidenti upereni protiv mira i stabilnosti svih građana Kosovske Mitrovice. 
"Sreća je što u incidentu nije bilo povređenih. Policija Kosova i Eulex moraju preduzeti sve mjere kako se takvi incidenti u budućnosti ne bi ponavljali. Mora se preventivno djelovati kako bi osigurali živote i imovinu građana Mitrovice", navela je Hodžić, koja je i kandidat za gradonačelnika Mitrovice na predstojećim lokalnim izborima, koji se održavaju 3. novembra.

Izvor: B92