Nezvanično počela predizborna kampanja

Trenutni predsjednici nekoliko opština na Kosovu, koji se ponovo takmiče na lokalnim izborima koji će se održati 3. novembra, su posljednjih dana upalili "motore" u realizaciji infrastrukturnih projekata i u ruralnim područjima, čime ciljaju na dobijanje glasova mještana ovih područja.

Mnogi projekti koji nisu realizirani za više od tri godine mandata ovih predsjednika, su počeli sa realizacijom mjesec i pol dana prije organizovanja lokalnih izbora, piše list "Zëri".

Samo u toku dana, u ponedjeljak (16. septembar 2013.), opština Prizren, na čelu s Ramadanom Mujom, je izabrala sedam kompanija za realizaciju različitih infrastrukturnih projekata, odnosno puteva, vodovoda i kanalizacije, i drugih.

Zbog važnosti koju ova opština ima za stranku premijera Hashima Thaçija, koji je Prizren nazvao Jerusalimom Demokratske partije Kosova (PDK), Vlada se pokazala "otvorenih ruku" u odobravanju projekata za Prizren.

Na službenoj web-stranici javnih nabavki Regulatorne komisije (RKJN) su objavljeni dobitnici javnih konkursa u opštini na čijem je trenutno čelu Ramadan Muja, koji je također kandidat iz redova PDK za predstojeće lokalne izbore.