Dolazi do smjena zamjenika ministara

Premijer Hashim Thaçi je odlučio da još jednom izvrši "rokadu" u svojem kabinetu. Nakon povratka u Vladi Kosova jednog od najkontroverznijih političara, Gjergja Dedaja, prvi čovjek vlade je "stavio na dnevni red" i druge promjene.

Kako je saznao list "Zëri" prvi koji će biti pogođen promjenama u vladi je zamjenik ministra zdravlja, Naim Fetahu, koji je potpredsjednik ogranka Demokratske partije Kosova (PDK) u Podujevu.

Iz Ministarstva gdje on radi od početka vlade "Thaçi 2" preći će u Ministarstvo finansija, gdje će također biti zamjenik ministra, gdje će "zauzeti" mjesto svojeg prethodnika, Astrita Haraqije.

Svoje radno mjesto će promjeniti i zamjenik u Ministarstvu Sigurnosnih snaga Kosova, Shemsi Veseli koji prema planovima premijera će otići u Ministarstvo zdravlja, gdje će "zauzeti mjesto" Fetahua, odnosno biće zamjenik ministra Ferida Aganija.

U međuvremenu, predsjednik ogranka Demokratske partije Kosova u Podujevu, Muhamet Latifi, koji je trenutno direktor Departamenta administracije civilne službe u ministarstvu javne administracije će biti imenovan u Ministarstvu Sigurnosnih snaga Kosova na mjestu koje će "osloboditi" VEseli.

Ove promjene u vladi su potvrdila tri vladina zvaničnika.

Novi zamjenik ministra finansija, Fetahu je rekao da je dobio odluku od premijera o promjeni pozicije i da danas (petak) će otići na novo radno mjesto. I njegov kolega iz partije, Muhamet Latifi je izjavio da je već dobio novu poziciju u Vladi Kosova...