Protest pod sloganom "Želimo pravdu, ne amnestiju"

Pristalice pokreta "Samoopredjeljenje" protestovale ispred Skupštine Kosova protiv prijedloga zakona o amnestiji, koji je na dnevnom redu skupštine. Taj zakon je obaveza koje je kosovska vlada preuzela sporazumom o normalizaciji odnosa između Prištine i Beograda.

Grupa aktivista pokreta "Samoopredjeljenje" protestovala je pred skupštinom Kosova protiv prijdloga zakona o amnestiji koji je danas na dnevnom redu parlamenta.

Aktivisti tog pokreta sinoć su se okupili pred glavnim ulazom u Skupštinu Kosova, dok su danas ispred skupštine postavili pano sa isječcima iz novina u kojima se govori o raznim događajima na Kosovu i ispod toga piše da se sva ta djela amnestiraju.

Potpredsjednik "Samoopredjeljenja" Shpend Ahmeti je, obraćajući se medijima, rekao da ukoliko imaju imalo savjesti poslanici neće glasati za zakon o amnestiji.

Ahmeti tvrdi da se ovim amnestiraju dvije grupe, s jedne strane Srbi koji su "zapalili granične prelaze", a sa druge "kriminalci koji su uzurpirali javnu imovinu", rekao je Ahmeti.

On je rekao da među poslanicima u skupštini "ima kriminalaca koji neće moći da glasaju protiv zakona".

Nakon toga aktivisti "Samoopredjeljenja" su se mirno razišli i nisu najavili da će organizovati druge proteste.