Ponovo blokada na sjeveru Kosova

Radnici Privredne komore Srbije na Kosovu blokirali put Mitrovica - Leposavić kod Rudara, kod krsta koji se nalazi na tom putu, protestujući zato što nisu primi plate 11 mjeseci i što je nerješen status njihovog preduzeća.

Put će biti blokiran nekoliko sati, a zaposleni ove paralelne institucije na teritoriji Kosova, ističu da je razlog što nisu primili plate 11 mjeseci i što je još uvijek nerešen status preduzeća u kome su zaposleni.

Na putu, njih oko dvadesetak je izašlo sa transparentima i propuštaju samo vozila koja se kreću ka groblju i stanovnike sela Rudare.

"Blokada je iz ekonomskih razloga, jer smo na ivici egzistencije", ističu radnici i dodaju da su se za pomoć obraćali nadležnima u Kancelariji za Kosovo u Vladi Srbije, od kojih su dobili obećanja, ali njihovi problemi nisu rješeni", prenose beogradski mediji.

"Ukoliko se pitanje naših plata i statusa ne bude uskoro rješilo, radikalizovaćemo proteste i zajedno sa članovima svojih porodica blokirati važne saobraćajnice na sjeveru Kosova", naveli su radnici.