Na vanrednoj sjednici

Skupština Kosova velikom većinom podržala rezoluciju kojom se izražava podrška sporazumu o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, postignutim u Briselu.

Za potvrđivanje sporazuma je glasalo 89 poslanika, dok je protiv bilo pet i jedan je bio suzdržan.
Poslanici Samoopredjeljenja su pokušali da ometaju završni dio sjednice i onemoguće glasanje poslanika. Međutim, i pored toga Skupština je izrazila snažnu podršku sporazumu.
Poslanik Samoopredjelenja Liburn Aliju je prvo izašao ispred predsjednika Skupštine Jakupa Krasniqija, zahtjevajući da se ne glasa o prijedlogu rezolucije koju je predložio premijer Hashim Thaçi, koji je predvodio delegaciju Prištine u pregovorima u Briselu. 
Krasniqi je tada dao drugu pauzu, a poslije nje se išlo na glasanje i izglasana podrška briselskom sporazumu. 
Thaçi je u izlaganju pred poslanicima Skupštine Kosova izjavio da je sporazum sa Srbijom "sporazum za budućnost dvije zemlje". 
"Sporazum je sporazum za budućnost, za mir i sigurnost na Kosovu i regionu. To je sporazum koji obezbjeđuje naš suverenitet na cijeloj teritoriji, rasformiranje paralelnih struktura i poštovanje Ustava i zakona Kosova u svakom dijelu države", rekao je on na vanrednoj sjednici parlamenta.