Ultimatum za ispunjavanje svih zahtjeva do srijede

Nedavna institucionalna reagovanja su neadekvatna i nisu adresirana na sve tačke koje su iznesene tokom protesta građana koji su održani 7. i 8. februara u Prištini, stoji u saopštenju Organizacijske grupe građana, koja je dala ultimatum do srijede (nastavljajući proteste u ponedejeljak) da tačke koje su zahtjevane budu ispunjene u potpunosti.

Organizacijske grupe građana je putem saopštenja proslijedila u javnost svoje zahtjeve protiv KEK-a. U njima se izričito zahtjeva da:

"- se donese odluka da neće doći do povećanja cijena električne energije;

- se donese konačna odluka o povlačenju i pregledu svih januarskih računa;

- ne bude isključen iz mreže napajanja električnom energijom nijedan potrošač koji nije platio račun za mjesec januar;
 
- se uspostavi parlamentarna komisija koja će pored Tužilaštva i POlicije Kosova pokrenuti parlamentarnu istragu u vezi sa zloupotrebama, osiguravajući time da neće biti drugih zloupotreba tokom započetih istraga.
 
U slučaju neispunjavanja ovih tačaka, protesti će biti nastavljeni. Datumi o nastavku protesta u koordinaciji sa građanima će biti objavljeni u srijedu na konferenciji za novinare. Putem medija građani će biti obavješteni o tačnom vremenu i datumu održavanja protesta", stoji u saopštenju Organizacijske grupe građana.