Lider Alijanse Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Ramush Haradinaj, u sklopu svojih aktivnosti na terenu i sastanaka sa građanima i strukturama AAK-a danas je posjetio Dragaš.

U Domu Kulture u Dragašu na početku se okupljenima obratio Burim Piraj koji je pozdravio sve okupljene i prezentovao je nekoliko video prezentacija kako ljudi rade neke stvari u Evropi. Nakon toga je pušten kratak video o životu Ramusha Haradinaja.

Nakon odgledanog videa prisutnima se obratio Ramush Haradinaj, čelnik AAK-a, koji je govorio o svom neprestanom radu za dobrobit Kosova od kada se vratio iz Hagga, kako želi da Kosovo ide u korak s vremenom a da uporedno s tim radi na produbljivanju svoje partije.

"Budućnost Kosova je u zajedničkom životu", rekao je između ostalog Haradinaj i prilikom govora prisutnima se obratio na bosanskom jeziku, pozdravivši Sadika Idrizija, čelnika DSV-a i bivšeg ministra zdravlja i uputio saučešće stradalima u tragediji koja je prošle godine pogodila Restelicu.

Lider AAAK-a, Ramush Haradinaj je stanovnicima opštine Dragaš obećao da je on spreman da preuzme odgovornost i obaveze, i da ukoliko se ovo dogodi, građani će se veoma brzo uvjeriti da će on sa njima govoriti samo o poslu, prenio je list "Koha Ditore".

"Moje je zadovoljstvo kada se sastaješ sa ljudima koje nisi vidio neko vrijeme. Došao sam ovdje da se zajedno sa vama sjetim vremena kada sam otišao i da sakupim dodatnu energiju kako bi nastavili posao gdje smo stali. Ovaj dnašnji dan smatram kao dan u kojem nastavljam sastanke sa prijateljima, nastavak sastanaka sa ovim dijelom Kosova, u kojem sam se stalno osjećao opuštenim. Sastanak sa vama je u cilju iznalaženja alternativa i energetske akumulacije kako da promijenimo Kosovo", rekao je lider AAK-a stanovnicima Dragaša, koji su bili prisutni u sali Doma Kulture, kojem su prisustvovali i predstavnici političkih subjekata Alabanaca i bošnjačko-goranske zajednice, ali ne i predstavnici lokalne samouprave ove opštine.

Nakon završetka skupa sa građanima on se sa lokalnim dužnosnicima AAK-a u Dragašu peške uputio do obližnjeg hotela.